miercuri, 4 aprilie 2012

Facebook is dead!


Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa tastezi intr-o zi in browser www.facebook.com si sa iti apara in fata un "Error 404: Page not Found"?

Nu vreau sa par un pitiponc melodramatic si sa incep cu "Frate, Feisbuc e viata mea, frate!". Nu. Vreau sa ma gandesc la partea serioasa a ceea ce inseamna Facebook pentru oameni si pentru companii. In cei cativa ani de cand e online s-a investit in aceasta platforma. S-au investit bani, idei, strategii, concepte si, nu in ultimul rand, timp. Timp, atat profesional cat si personal. Cu totii am trait prin acele momente in care ni s-a furat sau am pierdut telefonul mobil si cum nu tineam o agenda hardcopy cu numere de telefon (mai are cineva asa ceva), a trebuit sa ne folosim toate relatiile pentru a recupera macar o parte din informatiile piedute. Acum imagineaza-ti ca intr-o zi "pica" Facebook. Nici nu stiu cu ce sa incep, am ajuns sa nu mai dau un telefon sau un sms pentru ca e mai simplu sa trimit un mesaj pe Facebook sau sa las cateva cuvinte "pe wall". "Like-ul" a devenit unitate de masura internationala: "Cate like-uri ai la post-ul ala? 25?!? Doar atat?". De poze nici nu mai vorbesc, unele exista doar pe Facebook.
Un lucru e cert: a devenit parte din viata noastra, fie ca ne place fie ca nu. Nu stiu daca exista vreo aplicatie care sa iti permita sa salvezi si, la o adica, sa si printezi contactele de pe Facebook. Daca nu exista ar trebui inventata cu siguranta. Cunosc multa lume care ar fi dispusa sa si plateasca daca ar avea posibilitatea sa salveze toate aceste date. La urma urmei, vorba aia: "Ce-i in mana nu-i minciuna".

Un comentariu:

  1. Exista posibilitatea de a salva tot ce ai pe Facebook, inclusiv wall-ul, cu toate postarile si comentariile prietenilor, in format HTML.
    La contacte/prieteni insa apare doar lista lor, dar ma gandesc ca cei mai multi oricum au adresa de email sau telefonul setate la privat, chiar si pentru prieteni. Deci n-ar fi mare lucru de salvat la contacte in in afara de ID/nume.

    A, si nu, nu vreau sa imi imaginez cum ar fi fara Facebook, acum, dupa ce l-am cunoscut. Mie nu mi-a trecut dragostea de el nici dupa... 3 ani :)

    RăspundețiȘtergere