duminică, 11 iulie 2010

Cum sa iti faci Fan Page pe Facebook



Ai o afacere, un blog sau un site care trebuie promovat? Atunci, daca ai citit articolele despre statistici si social media in Romania, ai observat ca multa lume e deja pe Facebook, asadar daca nu esti deja acolo, e timpul!
Pentru aceasta ai mai multe posibilitati: fie iti faci o pagina de user si o folosesti ca si orice persoana, insa inainte de asta trebuie sa stii ca un user obisnuit are o limita de aproximativ 4000 de prieteni, asadar daca ai planuri mari pentru afacerea/blogul/site-ul tau te sfatuiesc sa iti faci un Fan Page, sau o pagina de fani (suna cm aiure tradus in romana asa ca voi merge pe engleza). Pentru aceasta ai de urmat cativa pasi:

1. Mergi la Facebook Pages
2. Click pe Create Page
3. Selecteaza categoria paginii pe care o creezi. Pentru un blog alege Brand, Product, or Organisation si Website
4. Introdu numele blogului sau al site-ului. E important ca numele sa fie relevant si usor de retinut
5. Click pe Create Page. Se va crea pagina dar deocamdata va fi aproape goala.
6. Urmatorul pas ar trebui sa fie adaugarea unei imagini sau a unui logo. Fara acesta, pagina va atrage putini fani sau chiar deloc. Adaugarea se face din Change Picture,se face upload la imagine. Aceasta va fi incarcata si afisata in partea stanga sus a paginii.
7. O descriere a blogului sau a site-ului este binevenita. Poti sa o adaugi in stanga, sub imagine, la Write something about …
8. Pentru a modifica modul in care arata pagina click pe Edit Page.In pagina de setari se poate restrictiona accesul la pagina pentru vizitatori din anumite tari sau de o anumita varsta (Settings), se poate modifica continutul paginii principale (Wall), se pot adauga link-uri (Links) sau filmulete (Video).

Facand toate acestea pagina ta ar trebui sa arata cam ca si a mea: Social Media Marketing Romania

Spor la fani!

Sursa de inspiratie pentru acest articol: BloggerIn.ro un blog pe care il recomand cu cea mai mare caldura mai ales bloggerilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu