luni, 26 iulie 2010

10 motive din cauza carora ai pierdut un follower pe Twitter


Twitter are la baza relatia dintre tine si follower-ii tai. Multi insa se concentreaza pe cantitate si mai putin pe calitate ajungand in cele din urma sa isi abandoneze profilul. Cheia succesului e simpla: "Ce tie nu-ti place altuia nu-i face": pune-te in pielea follower-ilor tai! In cele ce urmeaza voi incerca sa arat 10 cele mai frecvente greseli care stau la baza pierderii sau neacumularii de followeri.


1. Profil incomplet


De fiecare data cand aterizez pe cate un profil (si aici nu ma refer numai la Twitter) care e incomplet, ii lipseste o poza de profil, are biografie incompleta sau lipsa, ma intreb daca acea persoana exista cu adevarat, daca are rost sa o urmez, dar mai ales ce castig cu un +1 la follower-i, mai ales daca acel +1 e egal cu 0, ca activitate online.


2. Profilul de "salesman"


Una dintre "megagreseala" pe care o intalnesc foarte des sunt acei autoproclamati "guru" sau "experti". Nu zic ca nu sunt, dar un pic de decenta nu ar strica, totusi. Vin cu fundalul lor comercial si incearca sa imi vanda ceva inca de la aterizare. Aveti rabdare sa va cunosc cat de cat si apoi puneti-mi pe masa produsele de vanzare.


3. Hit and run


Cred ca ati patit si voi: primesti un follow si dupa 2-3 zile, daca nu i-ai dat un follow back primesti un unfollow. Nu inteleg cum se asteapta unii sa primeasca un follow de la mine daca eu nu am apucat sa vad ce vrea de la mine, de ce ma urmareste, ce publica, etc.


4. Disproportionalitate Followers/Following/Tweets


Mi s-a intamplat de multe ori sa vad user cu 45 de followeri, following 1200 si 32 de tweet-uri. Nu stiu voua, dar mie astfel de useri nu imi inspira incredere. Mai mult ca sigur folosesc un software de automatizare si practic sunt roboti. Nu doresc roboti la mine in lista.


5. Tweet-uri automate


Sa fie clar, nu e vorba de tweeturi scrise, personalizate, programate sa fie difuzate la o anumita ora. Alea sa zicem ca sunt ok, desi daca nu esti de fata ce rost mai are sa publici ceva? Ma refer la feed-uri RSS sau Facebook. Pentru tweeteri acestea reprezinta zgomot.


6. Dezechilibrul in tweet-uri


Se spune ca proportia ideala cand vine vorba de tweet-uri e cam asa: 30% conversatii de tipul @reply, 30% RT si 40% chestii interesante din care aproximativ 25% (10% din tweet-urile totale) sa fie auto-promovare. O proportie in tweet-uri de genul asta ma face sa cred ca a)incerci sa vii cu ceva nou, b)citesti ceea ce scriu altii si c)vezi si altceva in afara de tine, conversezi. Echilibrul e solutia.


7. Mesajele de bun venit automate


Ati patit-o si voi de multe ori. Crezi ca omul e interesant, ii dai un "follow" si la 1 minut primesti un measaj in care iti multumeste pentru follow si te directioneaza spre site/blog/pagina Facebook. Ar putea fi cel mai scurt follow din istorie.


8. Tweet-uri repetate


Mi s-a intamplat de multe ori sa urmaresc o anumita persoana si apoi dupa un anumit timp sa vad ca tot ce publica era acelasi mesaj de zeci de ori. Acesta e un unfollow sigur din partea mea. E ok sa vrei sa impartasesti lumii o chestie importanta sau un articol nou pe blogul tau, se accepta publicari multiple, dar ce e prea mult strica. Don't do it!


9. Nu-ti "impacheta" tweet-urile


Incearca sa iti difuzezi tweet-urile la intervale ok de timp, nu publica in 30 de secunde un lant de informatii si apoi 4 ore nici un cuvant. Sunt aplicatii care te ajuta sa iti organizezi tweet-urile, de exemplu Hootsuite.


10. Fii original, demonstreaza-le celor ce te urmaresc ca nu au gresit facand asta.


E o lista grea, recunosc, insa in timp da cu adevarat rezultate. Spor la treaba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu